To see this page you need Flash Player version 7 (or higher) installed.
Click here to download the latest version of Flash Player.
Click here if you're sure you have the correct version of Flash Player installed.

w
Reklama

Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
W dółStrona: 1
TEMAT: Glock czy CZ Shadow
Glock czy CZ Shadow 10 mies., 2 tygodni(e) temu Oklaski: 5
Znajomy zapytał mnie co kupić? Chciałby nabyć broń do konkurencji fabrycznej IPSC. Chce wybrać pomiędzy Glock-iem a CZ Shadow. Jakie są Wasze typy i opinie?

Michał
lepiej trafiać niż nie trafiać
Admin
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Płeć: Mężczyzna m_strzelec Miejsce: Poznań Urodziny: 08/10
Ostatnio zmieniany: 2009/10/26 20:31 Przez Michał.
...strzelam bo lubię
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

O:Glock czy CZ Shadow 10 mies., 2 tygodni(e) temu Oklaski: 0
Kolego, na pewno pociadacze Glock'ów poradzą Ci klocka, a posiadacze CZ - to co maja Glock jest niesamowicie prosty w obsłudze, ja preferuję Glock'a. Jeśli chcesz strzelać w klasie Produktion - o wiele więcej przeróbek możesz dokonać w CZ-ce, ponieważ jest duzo fabrycznych zestawów tuningowych, natomiast w Glock'u możesz wymienić tylko przyrządy celownicze i szynę spustu, bo nic poza tym fabrycznego nie dostaniesz, co spełniało by wymogi Produktion. Poza tym powiem Ci z własnych obserwacji, że przez 2 lata jak używam klocka zaciął mi się tylko raz i przez niewypał, kazda amunicja w nim chodzi bez problemu, natomiast koledzy CZ-kowcy miewają problemy z niektórymi rodzajami amunicji i muszą sporo majstrować przy swoim sprzęcie. Tak to wygląda z mojego punktu widzenia. CZ-ka jest za to śliczna a klocek brzydki jak kupa, ale w życiu nie zamienię Glock'a na CZ, ani nic w tym stylu. Muszę nadmienić, że IPSC traktuję rekreacyjnie i startuję tylko w lokalnych zawodach dynamicznych w tej konwencji jak i w IDPA.

Pozdrawiam

Jacek
jaczax
Junior Młodszy
graphgraph
Ostatnio zmieniany: 2009/10/26 17:34 Przez jaczax.
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

O:Glock czy CZ Shadow 7 mies. temu Oklaski: 0
Ja może pogodzę te 2 światy
Ale raczej nie, tego się pogodzic nie da.
Jako użytkownik CZ SP-01 nie Shadow (mam też P-01 czyli CZ 75D Compact - do kupienia na Giełdzie i Glocka mogę powiedzieć, że zupełnie inaczej się strzela z pełnostalowego pistoletu a inaczej z polimerowego.

Chwyt w CZ jest doskonały, jak wspomniał Jacek, dużo dodatków.
Doskonała celność. Niestety, dość kapryśna przy różnej amunicji (fajki). Dużo zależy od dobrej sprężyny powrotnej.

Glock - inaczej leży (wg mnie gorzej). Ale wbrew tej mniejszej wygodzie strzela się bardzo dobrze. Zero zacięć. Mniej dźwigni do obsługi

Dynamicznie strzelam też raczej rekreacyjnie.

Pozdrawiam,
p01user
p01user
null
Młodzik
graphgraph
null Płeć: Mężczyzna null null null null null null Miejsce: null

Do góryStrona: 1